Güne güzel başlayınGenel Sağlık 

Güne güzel başlayın

Güne güzel başlayınGüne güzel başlayın

Sabah uyandığınızda kendinize yapacağınız mini bir cilt bakımıyla güne parlak ve canlı bir cilt hazırlayabileceğinizi biliyor musunuz?

Tabela

Birçok kişi gece yapılan cilt bakım rutininin önemli olduğunu söylese de sabah yapılan bakım cildinizde önemli bir rol oynuyor. İşte size sabahları uygulayabileceğiniz harika ipuçları, makyajı bile hafifçe geçiştirebilecek cildinizin parlamasını sağlayabilecek tavsiyeler.

1- CİLDİNİZİ TEMİZLEYİN

Yatmadan önce yüzümüzü yıkamak son derece önemlidir. Çünkü yatmadan önce cildimizde biriken fazla yağın, tozun ve kirin uzaklaşmasını sağlar. Sabah uyanınca cildimizi uygun bir temizleyici ile temizlemek bizi güne hazırlar, cildi taze ve canlı tutar.

2- YÜZE SÜT UYGULAMASI

Cildinizi taze ve canlı tutmak için cilt tipinize uygun süt uygulayabilirsiniz. Yüz nemlendiricinizi yüzünüzü yıkadıktan sonra uygulayabilirsiniz. Özellikle makyaj yapmadan önce cildi nemlendirmek harika bir yoldur.

3- CİLDE SERUM UYGULAMASI

Bildiğiniz gibi serumlar cildinizi onarırken cildi genç tutmaya yardımcı olurlar. Ayrıca cildin parlak görünmesi için cildinize nem verirler.

4- CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN

Bir sonraki adım nemlendirmektir ve asla unutulmamalıdır. Eğer cildinize serum uyguluyorsanız hafif bir nemlendirici cildinize iyi gelecektir.

5- BOL SU İÇİN

Güzel cildin sırrı budur. Sabahları içilen suyun sindirim sistemine yardımcı olduğu gibi cildi nemli tutmak, kendinizi enerjik hissetmek gibi birçok faydası olduğu bilinmektedir. Vücudunuzu ve cildinizi parlak tutmak için günde mutlaka 5-8 bardak su içmeyi ihmal etmemelisiniz. Cildinizin sabah nasıl göründüğü önemlidir, çünkü cildinizin gün içinde serbest radikallere maruz kaldığından cilt savunmasız kalır. Fakat her gün yaptığınız bakım cildinizi korumaya yardımcı olur.

Related posts

Untitled 1

© Büyük Gazete